fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Schoolfruit

Als school vinden we het belangrijk om het goede voorbeeld te geven. Daarbij hoort ook het voorbeeld geven als het gaat om gezonde tussendoortjes. Op school eten we op de lange dagen een stuk fruit. Op de korte dagen eten we een stuk fruit of een gezonde koek. 

Dit schooljaar doet onze school weer mee met het EU-Schoolfruit.

Wat is EU-Schoolfruit?
EU-Schoolfruit stimuleert kinderen samen fruit en groente te eten. Deelnemende scholen ontvangen 20 weken gratis schoolfruit voor alle leerlingen.

Voordelen EU-Schoolfruit
Het is gezond. Kinderen hebben elke dag minimaal twee keer fruit en 150 gram groente nodig. Om dat te halen kunnen ze de eetmomenten op school niet missen.
Een gezonde school presteert beter. Leerlingen die gezond eten: zitten lekkerder in hun vel, krijgen minder snel griep, voelen zich fitter en leren makkelijker.
Gezond eten is besmettelijk. Zien eten, doet eten. Kinderen durven door EU-Schoolfruit meer soorten fruit en groente te proeven. Ook thuis.
Ouders waarderen het. Na de periode van gratis fruit en groente, wil 75% van de ouders een structureel schoolfruitbeleid.
Het is helder en eenduidig. Ouders weten waar ze aan toe zijn als ze alleen fruit en groente mogen meegeven voor het tienuurtje.
Het is leerzaam. Kinderen leren over de herkomst en gezondheidsvoordelen van fruit en groente.
Het is duurzaam. Veel soorten fruit en groente hebben een relatief lage klimaatbelasting.