fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Groep 8

Nieuwsberichten van de groep vindt u onderaan de pagina

                                                                                                                                                                                   Klik op het pijltje rechts om de inhoud te lezen

Voor ons ligt een jaar met groep 7/8, een bijzonder jaar. We zullen werken, maar ook zaken als kamp, de eindtoets en de musical liggen in het verschiet. Sommigen van jullie (kinderen) zullen er naar uit kijken, anderen zullen het nog wat spannend vinden.

Om als kind tot goed leren te komen, is ook betrokkenheid van de ouders onwijs belangrijk. Betrokkenheid uit u door bijvoorbeeld: te vragen naar de schooldag van uw kind, hulp bij het huiswerk te bieden of een keertje te rijden met een klassenuitje. Schroom ook niet uw vragen bij ons neer te leggen als u ergens mee zit. Ook dat is ouderbetrokkenheid! Samen willen we een leuke schooltijd maken voor uw kind.

Om u te betrekken bij de dagelijkse schoolzaken ontvangt u elke week van ons een bericht op klasbord met daarin de dingen die we die week gedaan hebben, het huiswerk en andere zaken. In de loop van het jaar zal er een ouderportaal geopend worden in Parnassys en zullen we vooral daar in werken.

Huiswerk
Groep 7/8 heeft 3 keer per week huiswerk. Op maandag, dinsdag, woensdag (en donderdag) leveren ze een blad/boekje met het afgesproken werk in. Dit staat (als het goed is) in de agenda. Het is dus belangrijk dat uw kind een agenda heeft en deze ook dagelijks mee neemt van huis naar school en andersom. Wellicht zal het in het begin fijn zijn als u hen eraan helpt herinneren. Wij zien het huiswerk ook als een training voor het plannen en maken van huiswerk op het VO. Voor de bladen van het huiswerk is het slim om een map aan te schaffen. Zo raakt het minder snel kwijt.

Toetsen
Elke toets wordt minimaal 1 week van tevoren aangekondigd. De data hiervan staan ook op klasbord. Voor de leertoetsen krijgen de leerlingen een leerblad mee naar huis. Voor de rekentoetsen hebben de kinderen zich voorbereid in de lessen en met het huiswerk. Voor nog meer oefenstof mag altijd gevraagd worden bij de leerkrachten.

Spreekbeurt & werkstuk
In groep 7/8 hebben de kinderen 1 spreekbeurt en 1 werkstuk. Dit maken ze beide individueel. De kinderen werken hier thuis aan en presenteren of leveren dit in op de afgesproken datum. Staat weer in de agenda (als het goed is). Daarnaast is er een aantal momenten waarop de kinderen in tweetallen of groepjes een (kleine) presentatie houden in de vorm van een powerpoint, een muurkrant/poster of gewoon in gesproken vorm. Ze oefenen de kinderen alvast een beetje voor hun spreekbeurt.

Adviesgesprekken
Voor de voorjaarsvakantie vinden voor groep 8 wel de definitieve adviesgesprekken plaats. Dit advies is gebaseerd op de plaatsingswijzer van de afgelopen jaren. Tevens  bespreekt de leerkracht samen met de ouders/verzorgers het advies van de basisschool en wordt er samen gekeken naar welke middelbare school de leerling gaat (als u hier nog niet uit was).

Kamp
Dit jaar gaan groep 7 en 8 samen op kamp. Ze zijn tenslotte samen een klas. Het kamp is dit jaar van 10 t/m 12 oktober in Loon op Zand. U en de kinderen krijgen tijdens de informatieavond informatie over het kamp . Samen met de kinderen (en de begeleiders) maken we er een super leuke, gave 3-daagse van!

 Mocht u nog vragen hebben over de groep, dan kunt u contact opnemen of even binnen lopen.

s.brokke@csgdewaard.nl

l.vanbommel@csgdewaard.nl

 

Kamp 2018

Kamp was best gezellig bij ons. in het huisje had je heel veel kamers je had de hele dag plezier en je vindt het vanzelf best leuk als je daar komt. je mag meteen naar alles toe gaan en je mag en kan meer dingen ontdekken en als je er eenmaal bent kan je nog ff genieten van het eten en de bonte avond en symphonica in rosso en je vind het pas leuk als je met je eigen vrienden mag slapen en feesten in je kamer had je soms douches/badkamer/wc en als je slim bent ga je zo vroeg mogelijk naar de douche gaan en dan kan je alle dagen de douche claimen en als je mij was vond ik het heeel gezellig op kamp ik heb zo erg genoten van het eten en spelletjes die we hebben gedaan dus  jongens tegen de meisjes

Door: rogier, groep 7

ik vond kamp heel leuk we deden super leuke activiteiten. Het kamphuis was echt heel mooi. We hadden een speeltuin voor onze neus en daar hadden we ook een voetbalveldje voor de jongens. het gala was ook heel leuk de juffen hadden een heel restaurant voor ons georganiseerd. Het thema van de het gala was rood. Dus we hadden rode pannenkoeken op. De bonte avond was ook heel leuk. Bijna iedereen had een act. Vrijdag gingen we naar de efteling dat was ook heel leuk we gingen zelf door het park lopen. En dat was een beetje het kamp van groep ⅞ .

Door: Noa Lise, groep 7

het kamp was heel leuk en gezellig. het huisje was mooi en de bedden lagen lekker. ik vond het leuk dat er airhockey was. de activiteiten was leuk.we hadden een soort speeltuintje in de tuin dat was leuk. de activiteiten waren: we gingen zwemmen,spelletjes doen, we deden jongens tegen de meiden en natuurlijk de efteling dat was de leukste activiteit.de bonte avond was heel leuk. ze hadden een restaurant gemaakt: symphonica in rosso. eten was lekker. en de optredens waren heel leuk.

Door: Amy, groep 7

Het kamp van dit jaar was in Loon op zand. We hebben heel veel activiteiten gedaan zoals: zwemmen, jongens tegen de meiden en natuurlijk het leuke dagje naar de Efteling. We hebben ook natuurlijk de bonte avond gehad, geweldig met super leuke, grappige en lenige acts. Iedereen vond het een super geslaagd schoolkamp.

Door: Hannah, groep 8

Nieuws van Groep 8

Groep 8 heeft nog geen nieuws gepubliceerd